Aduceți copiii la mișcare! Rugby Cluj Junior lansează programul „Baby Sport”

by Feb 15, 2021Sport și sănătate, Știri

Rugby Cluj Junior lansează programul „Baby Sport” pentru copii între 3 și 6 ani! Acesta oferă o alternativă sănătoasă, distractivă și educațională în același timp, noilor metode de petrecere a timpului liber a copiilor: telefoane și PC-uri. Prin acest lucru nu dorim să condamnăm sub nicio formă folosirea gadget-urilor și a tehnologiei, din contră, considerăm că este importantă înțelegerea și utilizarea tehnologiei pentru cei mici, dar ne dorim să satisfacem și nevoia de mișcare a organismului pentru o dezvoltare armonioasă a practicanților.

Cui ne adresăm?

Tuturor copiilor, fete și băieți cu vârsta cuprinsă între 3 ani (inclusiv) și 6 ani!

Pentru copiii mai mari avem categoriile de MiniRugby (7 – 14 ani) și rugby juniori ( copii mai mari de 14 ani)

Unde ne jucăm?

Pe Terenul de Rugby din Baza Sportivă din Gheorgheni, Cluj – Napoca.

Când și de la ce oră?

Începând din 1 Martie 2021, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri de la 16.30 până la 18.00.

Cine se ocupă de copii?

 • Nelly Miclăuș – Cadru didactic în Învățământul Preșcolar
 • Sorina Colcer – Antrenor Rugby, jucătoare activă de rugby 7’s
 • Alin Miclăuș – Instructor Sportiv, Antrenor Rugby, Tehnician Nutriționist

De ce am inițiat acest proiect?

OMS recunoaște că, în acest secol, obezitatea are o prevalență egală sau mai mare comparativ cu malnutriția și bolile infecțioase. De aceea, în lipsa unor măsuri drastice de prevenție și tratament, în 2025 peste 50% din populația lumii va fi obeză. Obezitatea este, așadar, o boală cronică, având o prevalență foarte mare și care afectează bărbați și femei de toate rasele și vârstele. Preobezitatea și obezitatea sunt probleme importante de sănătate publică și au nevoie de o strategie comună, ce include promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase și a unui stil de viață mai activ, precum și tratament și îngrijiri corespunzătoare.

Conform europeanobesityday.eu, citat de Guvernul României prin Institutul Național de Statistică

Chiar dacă aceste aspecte sunt vizibile și ne confruntăm cu ele zi de zi, din dragostea părinților și bunicilor pentru cei mici nu dorim să le dăm importanță! De câte ori ați motivat copiii cu sucuri și dulciuri? Am putea la fel de bine să îi motivăm cu o activitate fizică: drumeție, un traseu nou cu bicicleta sau o partidă de rafting. De ce să nu mergem pe stadion să ne susținem echipa favorită? Pentru a putea recompensa copiii cu astfel de lucruri, ei trebuie familiarizați cu ele de mici, astfel încât să și le dorească.

Copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani ar trebui să efectueze zilnic cel puțin 60 de minute de activitate fizică de intensitate moderată până la intensă. Activitatea fizică practicată mai mult de 60 de minute pe zi va oferi beneficii suplimentare pentru sănătate. Tinerii ar trebui să includă în stilul lor de viață activități care întăresc mușchii și oasele, de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Conform Guvernul României – CAMPANIA „LUNA NAŢIONALĂ A INFORMĂRII DESPRE EFECTELE ACTIVITĂȚII FIZICE”

Studiul Organizației Mondiale a Sănătății, într-un raport privind România ne arată că 1 copil din 3 cu vârsta de 11 ani este supraponderal sau obez, iar din acest motiv noi considerăm că este necesar să promovăm copiilor un stil de viață sănătos înainte de această vârstă.

Cum se desfășoară antrenamentele?

Copii sub 6 ani – Cantonament Vadu Crișului 2020 – Foto Ovidiu Bujor

Antrenamentele sunt compuse din exerciții fizice de bază pentru copii, adaptate la vârsta participanților. Acestea presupun dezvoltarea calităților și deprinderilor motrice prin jocuri și exerciții pe care copiii pot să le înțeleagă, astfel:

 • mers (pe vârfuri, pe călcâie, sub diferite forme);
 • alergare (printre jaloane, de viteză, etc);
 • cățărare;
 • târâre;
 • aruncare (mingi de forme și dimensiuni diferite);
 • sărituri (peste, pe și de pe obstacole);
 • jocuri dinamice;
 • ștafete;
 • întreceri;
 • tabără de pregătire – explorare anuală.

Pentru a putea transmite mai ușor informațiile către copii, am adus alături de noi în echipă un cadru didactic din învățământul preșcolar, cu peste 10 ani vechime în educarea copiilor din această categorie de vârstă. Astfel, repetăm faptul că nu dorim să ne axăm pe formarea sportivă a copiilor în ramura de sport rugby la această vârstă, dorim să familiarizăm copiii cu mișcarea în aer liber, să le promovăm un stil de viață sănătos și să se joace într-un cadru organizat pentru a se dezvolta armonios.

Citește mai multe despre cantonamentul echipei din anul 2020, din localitatea Vadu Crișului.

Sunt interesat! Cum mă înscriu?

Completează formularul de înscriere: DĂ CLICK AICI!

Sună la numărul de telefon 0741 230291 – Alin Miclăuș

Lasă-ne un mesaj pe Facebook! DĂ CLICK AICI!

Rugby Cluj Junior este echipa potrivită pentru copilul tău! Nu ezita, HAI LA GRĂMADĂ!

Din 1 Martie 2021 îmi doresc să fim colegi!

Antrenament copii în Baza Sportivă din Gheorgheni – Foto Ovidiu Bujor
PHOENIX RESIDENCE – APARTAMENTEAPAHIDA.RO sprijină echipa de rugby pentru copii a Clujului de la înființare!

Sport în pandemie

Sănătatea copiilor - nu mai există alte probleme în afară de COVID 19? SPORT Trăim niște zile pe care majoritatea dintre noi nici măcar nu și le închipuiau. Am ajuns să renunțăm la tot ceea ce făceam cu drag, să ne privim prietenii cu suspiciune și să ne ferim de...

Imunitatea specifică și cea nespecifică – aliații stării de sănătate

Imunitate Foto - Ovidiu Bujor Trăim vremuri nemaiîntâlnite, iar cea mai mare preocupare din zilele noastre este sănătatea - imunitate împotriva virusurilor. Este bine cunoscut faptul că această perioadă vine cu anumite boli contagioase, mai ales pentru copiii din...

Deznodământul unui sezon – finalele SuperLigii de Rugby CEC Bank

După o pauză de aproape un an, cauzată de pandemia de COVID 19, rugby-ul românesc este pe cale să își stabilească ocupantele pe podium. Sâmbătă, 12 septembrie pe stadionul „Noua” din Brașov  de la ora 10, în direct pe TVR 1 va fi un duel de tradiție pentru...

O altfel de pregătire

O altfel de pregătire pentru copiii de la Rugby Cluj Junior și Olimpic Vadu Crișului. În perioada 31 august - 4 septembrie, am profitat de ultimele zile de vacanță și ne-am dat întâlnire la Vadu Crișului cu colegii din localitate. Am jucat rugby, am vizitat atracțiile...