logo rugby cluj junior

Comunicat de presă – Rugby Cluj Junior

by May 5, 2022Uncategorized0 comments

rugby romania ball

Susține și tu activitatea clubului nostru!

Fii erou, donează!

jost logo

ASC Rugby Cluj Junior – Organizează Smart Rugby – Iclod Arena

3rd Transnational Meeting of Smart Rugby project of the ERASMUS+ SPORT programme in Iclod

Reprezentanții partenerilor portughezi, români și galicieni se vor întâlni în data de 07/05/22 la Iclod, jud. Cluj, România,pentru implementarea proiectului european Smart Rugby, care își propune să ofere un instrument educațional pentru dezvoltarea socială și personală a copiilor prin rugby.

Cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului european Smart Rugby, în cadrul programului ERASMUS + SPORT, organizat de ASC Rugby Cluj Junior, va avea loc la Iclod Arena (com. Iclod, jud. Cluj, România). Membrii Federației de Rugby din Galicia (FGR, Spania), în calitate de coordonator al proiectului, Asociația de Rugby Portugalia Nord (ARN Portugalia), ACS Rugby Cluj Junior (Cluj-Napoca, România), RFC Sumi XV (Cortegada, Spania) și Muralla RC (Lugo, Spania), lucrează împreună pentru a dezvolta acest proiect.


Obiectivul principal al acestui proiect este pregătirea, dezvoltarea și implementarea de instrumente educaționale și de formare prin intermediul rugby-ului ca sport de masă pentru dezvoltarea personală, socială și profesională a copiilor sub 12 ani. Rugby-ul a fost ales ca mijloc pentru transferul de competențe, acesta fiind domeniul de expertiză al tuturor instituțiilor implicate în acest proiect.

Această inițiativă sprijină obiectivul Comisiei Europene de a promova sportul și activitatea fizică în Europa, având în vedere nivelul scăzut de participare al copiilor la activitățile fizice.
În prezent, ne aflăm în faza de testare a unităților de învățare. Principalul nostru obiectiv în această fază este de a face ca proiectul să ajungă la cât mai multe părți interesate, astfel încât acestea să poată testa unitățile și să ne ofere feedback pentru a le îmbunătăți în vederea unei versiuni finale. Această a treia întâlnire față în față va servi la continuarea și revizuirea implementării instrumentului educațional.
Înaintea întâlnirii și profitând de faptul că în aceeași zi (07/05/22) va avea loc Trofeul ”LEGENDS” – Mircea Rusu, Petrică Motrescu, Mircea Ortelecan și Ioan Bucan desfășurat pe Iclod Arena, (com. Iclid, jud. Cluj, România), la care vor participa aproximativ 200 de copii sub 12 ani, partenerii străini vor fi invitați să participe la eveniment pentru a le prezenta situația rugby-ului românesc la nivel de copii, direct la fața locului.

De asemenea, turneul va fi folosit pentru a face cunoscut proiectul și pentru a stabili contactul cu părțile interesate (părinți, profesori și antrenori) prin intermediul unui cort amplasat în apropierea terenului, care va servi drept punct de informare.

Pentru mai multe informații:

  • miclaus1804@gmail.com | 0741 230291 – Alin Miclăuș, Președinte Rugby Cluj Junior
  • smartrugby.eu@gmail.com | +34 696 353 788

S-ar putea să te intereseze și…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *